Takarbeten av plåt

Plåttak av alla de slag

Sedan 1992 erbjuder vi massor av olika plåtrelaterade tjänster, men vår främsta syssla är takarbeten av plåt.

Plåttak kan se ut på olika sätt beroende på vilken typ av plåt som används, samt vilka mått och vilken stil man väljer till sitt tak. Det är alltid kunden som avgör dessa detaljer, så länge de är praktiskt görbara. Vi sysslar givetvis också med en hel del underhåll och renovering av plåttak.

Innan vi kommer

Om du känner att du har lite kött på benen vad gäller tak och konstruktion så kan du själv stå för borttagandet av gammalt tegel/plåt, samt förbereda för nyläggning innan vi dyker upp med vår plåt.

Börja med att sopa och ta bort gamla spikar. Om den gamla pappen är i fint skick kan den eventuellt vara kvar, annars lägger du på ny papp. Inga spikar får synas så men ibland finns de ändå och då rekommenderar vi att du tejpar över dem, eller spacklar med tjärklister. Om man har synliga spikar när plåten läggs på blir den lätt bucklig – dessutom ökar det risken för rost.

Har du aldrig sysslat med takläggning förr så kan du låta oss ta hand om även denna bit, för oss är det en snabb och enkel sak.

Detaljer

Det finns ganska många detaljer på ett tak som lätt glöms bort, som skorsten, fästen, vattenavrinningssystem, beslag m.m., men allt detta sköter vi givetvis också, liksom service och underhåll av ditt plåttak.

Kontakta oss för att få reda på mer!